LEKTURU i KOREKTURU čini tim profesionalnih lektorki, lektora, prevodilaca, diplomiranih filološkinja i filologa, sa dugogodišnjim lektorskim, prevodilačkim, profesorskim, novinarskim i uređivačkim iskustvom.

Namera nam je da Vaše jezičke nedoumice razrešimo brzo i tačno. Svi tekstovi namenjeni objavljivanju, ličnoj ili poslovnoj komunkaciji zahtevaju stručnu proveru pre odlaska u štampu ili postavljanja na sajt, kako bi svetlost dana ugledali u najčistijoj pisanoj formi, a vaš rad kvalitetom izdvojili u moru drugih.

 

Pouke o jeziku

Poslednjih nekoliko godina  raste broj kvalitetnih sajtova koji korisnicima omogućavaju  da razreše najčešće jezičke dileme.  Neki, poput nedavno pokrenutog sajta kako se piše (http://kakosepise.com/), iza koga stoji Udruženje novinara Srbije, nude čak i mogućnost da jezičkim stručnjacima postavite pitanja i dobijete odgovore. Ovde ćete naći i spisak priručnika koji vam mogu biti od koristi ako rešite da dublje zađete u problematiku, a među njima  je, naravno i Klajnov „Rečnik jezičkih nedoumica“, klasik za brzo prekraćivanje jezičkih muka.

Ako još niste, obavezno posetite i pravopas (http://pravopas.rs/), iza koga se krije zanimljiv jezički kviz.  Opredeljujete se za laka, srednje teška ili teška pitanja i odmah po završetku igre dobijate okvirni odgovor o vašem pravopisnom snalaženju. Pazite, poenta je u koncentrisanom  čitanju i opasno je samo preleteti preko reči, jer u tom slučaju grešite i u onome za šta bi se zakleli da odlično znate! Mana je  jedino  što se već posle dva-tri odigrana kruga pitanja ponavljaju pa igra gubi na zanimljivosti.  
Niko nam ipak, poznata je stvar, ne nudi baš sve na tanjiru! Kad smažete ovaj besplatni pravopisni obrok, koji je, u stvari, više kao aperitiv, moraćete u potragu za pravom lovinom! A to su one debele knjige (elektronske ili papirne) koje izlažu ceo sistem pravopisnih pravila standarnog srpskog jezika. 

Learn-serbian-with-stasa-190x1602x

Uspešne saradnje

beograd veciti grad v

digitalni-strip

podeljen ekran

NI-KORAKA-NAZAD

kujundzic

cesrhkov

spisak referenci pogledajte ovde!