LEKTURU i KOREKTURU čini tim profesionalnih lektorki, lektora, prevodilaca, diplomiranih filološkinja i filologa, sa dugogodišnjim lektorskim, prevodilačkim, profesorskim, novinarskim i uređivačkim iskustvom.

Namera nam je da Vaše jezičke nedoumice razrešimo brzo i tačno. Svi tekstovi namenjeni objavljivanju, ličnoj ili poslovnoj komunkaciji zahtevaju stručnu proveru pre odlaska u štampu ili postavljanja na sajt, kako bi svetlost dana ugledali u najčistijoj pisanoj formi, a vaš rad kvalitetom izdvojili u moru drugih.

 

Izdavači, pisci, autori...

LEKTURA i KOREKTURA nudi usluge uređivanja, lekture i korekture svih vrsta rukopisa i prevoda (beletristike, članaka za novine i časopise, njihovih onlajn izdanja...).

Želite lektora koji će unaprediti vaše pisanje, koji će pomoći da vašu priču prikažete na najbolji mogući način bez ugrožavanja ličnog integriteta? Bilo da ste izdavač koji publikuje svoje stoto izdanje, pisac koji pokušava da izda svoj prvi roman, ili zarađujete za život pišući, LEKTURA i KOREKTURA su tu da otklone probleme vašeg rukopisa. Naši iskusni urednici i lektori pomoći će vam da svoj rukopis dovedete do savršenstva.

ŠTA ĆEMO SVE URADITI ZA VAS

 • Osloboditi vaš rukopis gramatičkih i pravopisnih grešaka, kao i grešaka nastalih prilikom kucanja
 • Obratiti pažnju na izbor reči i strukturu rečenica kako bi tekst tekao logično, usklađeno sa jezikom i stilom, jasno i precizno.
 • Učiniti sve da očuvamo vaš glas i lični pečat

Studenti i naučni radnici

LEKTURA i KOREKTURA pruža usluge profesionalnog uređivanja i lektorisanja svih vrsta naučnih radova (seminarskih, diplomskih, magistarskih, master i doktorskih radova, teza, eseja, izveštaja, disertacija, članaka za naučne časopise, istraživanja).

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u uređivanju i lektorisanju brojnih naučnih radova, naši iskusni lektori usaglasiće Vaš rad sa zahtevima visokonaučnog stila. Vaš deo posla biće da se temeljno pozabavite temom svog rada, a mi ćemo se potruditi da taj rad bude prikazan u javnosti u najboljoj mogućoj pisanoj formi.

Poslovni ljudi

U poslovnom svetu komunikacija je sve!

Mi znamo u kojoj meri je precizna i tačna prepiska sa korisnicima i partnerima od vitalnog značaja za Vaš posao, i zato Vam nudimo kvalitetne usluge uređivanja vaših pisanih materijala.

Navešćemo samo pet razloga zašto je LEKTURA i KOREKTURA idealno rešenje za uređenje Vaše poslovne prepiske:

 • Vaša poslovna komunikacija treba da bude savršena. Uostalom, budućim klijentima i partnerima često se prvi put obraćate pisanim putem. Loš stil, pogrešno napisane reči, gramatičke i pravopisne greške mogu kod saradnika stvoriti utisak da ste nemarni, neprofesionalni i nedovoljno posvećeni. LEKTURA i KOREKTURA će vam pomoći da vašu poslovnu prepisku poboljšate i unapredite.
 • Ukoliko uređivanje poslovne prepiske prepustite nama, bićete u mogućnosti da svoje ljudske resurse usmerite u potpunosti ka obavljanju Vaše osnovne delatnosti.
 • LEKTURA i KOREKTURA obezbeđuju brzu i tačnu uslugu poštujući rokove za završetak posla.
 • Naš tim vam je na usluzi bilo kad i bilo gde. LEKTURA i KOREKTURA je globalan, onlajn servis otvoren 24 sata, sedam dana u nedelji.
 • LEKTURA i KOREKTURA ozbiljno shvata bezbednost i privatnost. Neovlašćena lica neće imati pristup vašoj prepisci, dokumentima, reklamnim materijalima i ostalim tekstovima.

Vaš posao je vaša ekspertiza - naša je uređivanje tekstova, lektura i korektura.

I svi ostali...

Imate samo jednu šansu da ostavite dobar prvi utisak!

Naš tim lektora i urednika učiniće sve kako bi Vaša poslovna ili privatna dokumentacija ostavila dubok i pozitivan utisak na Vaše buduće poslodavce, saradnike i prijatelje.

LEKTURA i KOREKTURA uređuje sledeća lična dokumenta:

 • CV i prateća pisma
 • Poslovnu i privatnu prepisku
 • Govore, predstavljanja i ostala dokumenta
 • Podići ćemo Vašu pisanu korespondenciju na viši nivo i učiniti je prepoznatljivom u masi
 • drugih.